Sukkabuumi iski.

1374224.jpg

Kaksi paria valmiita, kolmansista ensimmäinen varsi näytteillä. Alla miehen vanha risa villasukka..

Miehen sukkaan ajattelin kutoa uuden varren. Parinsa on ihan ehjä, ja tämänkin yksilön pohjaosa on timmissä kunnossa. Tuota väriä ei löydy, enkä ole varma mitä lankaa edes on, mutta koskapa rakas mieheni ei välitä  siitä ovatko jalassa olevat sukat samaa paria, tai edes samaa väriä, niin teen varren nyt ihan jostain tuohon suurinpiirtein sopivasta.

Ja mistä sukkainnostus?

No, niitä nt osaan tehdä, perussukkia siis. Ja varsinkin joustinvarren kutominen on minulle suorastaan terapeuttista.. Ja sukille on tarvetta. Huomasin, että isompien tyttöjen villasukat alkavat jäädä pieniksi..  aiemmin mummuni piti suvun sukissa, mutta hän kuoli yllättäen vuosi sitten. Samaa tahtia en sukkaa pukkaa kuin mummu, mutta onnistuu ne hitaamminkin.

Ja tuon hitauden takia ajattelinkin aloitella kohtpuoleen äitienpäiväsukkia äiteelleni.. Kunhan päätän vielä mitä teen. Minulla olisi kerä Austermann Steppiä, joka voisi olla hyvä valinta koska äite on aika hurahtanut aloe veraan, tea treehen  sun muuhun.. Lanka vaan on aika kirjavaa ja se ei ehkä ole äiten näköistä..  kerä on säästynyt kun minua ei hutsita tuon ohuemman langan kanssa takkuaminen.. Tai sitten jos opettelisin tekemään pitsisukan..  malli on mielestäni sama, jolla mummu myös sukkia teki. Äireellä on yhdet mummun kutomat pitsisukat, mutta puhui taannoin ettei tule niitä käytettyä kun varret on hänen makuunsa liian lyhyet.

Novita tuli. Ihan kiva.. mutta minua ei edes houkuttele noi puuvillaneuleet. Hyvä niin, koskapa en näemmä saa aikaiseksi mitään isompaa..

No, sukkia tarvitaan aina!