KaimaRasa heitti haasteella, joka kuuluu näin;

  1. Avaa neljäs kansio, jossa säilytät valokuviasi.
  2. Valitse neljäs kuva kansiossa, ja julkaise se blogissasi.
  3. Selitä kuva.
  4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama.

Jos oikein laskin niin neljännen neljäs osuu vauvakuvaan..

Kuvassa on neiti kolmonen, noin kolmikuisena. Tytöllä oli lonkkaluksaatio ja noita Pavlikin valjaita käytettiin 12 viikkoa.

Synnyttäneen naisen naisen hormonitoiminta kun on niin mukavaa, niin itkin osastolla valtoimenaan kuultuani ensimmäisen tuomion lastenlääkärin tarkastuksesta..  sydämessä sivuääni, reisipulssia ei löydy toiselta puolelta, ortopedin konsultaatio lonkkaluksaatioepäilyn takia.

Se sydän ei minua itkettänyt vaan se, että murehdin sitä miten saan lapsen kotiin kun eihän se  lonkkalastassa mahdu turvakaukaloon..

No, sivuääni oli normaali joka hävisi muutamassa päivässä, neliraaja RR hälvensi reisipulssi-asian, lonkkaluksaatio oli, mutta meidän alueellamme ei onneksi ollutkaan käytössä kuvittelemani Rosenin lasta vaan pehmeämmät  Pavlikin valjaat.

8 viikon hoito olisi riittänyt, kävimme ultrauksessa, mutta ortopedille napsahti kesälomat ja kontrolli siirtyi..  loppuaikana tosin otin valjaita omin lupineni välillä pois, varsinkin kun kannoin tyttöä jokatapauksessa kantoliinassa sammakkoasennossa.

Mitään vaivoja asiasta ei jäänyt, likka oppi kävelemään 9kuisena ja kiipeää kuin apina ;-)

Luksaatio tuolla vauvalla oli sinänsä jännä juttu, hän oli oikein päin kohdussa ja suvussa luksaatiota ei ainakaan lähellä ole, varsinkin kun seuraava vauva olikin sitten perätilassa, mutta lonkat terveet.

Olipa asiaa yhdestä kuvasta.

Jatketaas nyt haastetta, vaikka..

1. Ellimelli

2. Pirena

3. Neulova Äiti

4. Kuka ikinä tahtoo! (jätä kommentti että voin käydä kurkkimassa)

Käsityömaailmasta sen verran, että kerttuja pukkaa. Kaipailen myös vinkkejä hahtuvarasojen tekoon, minulla on kiekko Pirtin kehräämön hahtuvaa ( sitä katkeilevaa, sanotaanko hahtuva vai hahtuvalanka?) ja mielessä huovutetut rasat pieneen naisen käteen ( = ei itselle ;-) )